Grijs haar blijft trendy én hip voor jong en oud

Op natuurlijke wijze vergrijzen en daaraan een levendige uitstraling geven. Of een geheel nieuwe look creëren in combinatie met highlights of balayage. Grijs haar biedt volop mogelijkheden. Er bestaan echter veel verschillende soorten grijstinten waaruit een keuze gemaakt kan worden. Belangrijk is om grijs haar de juiste aandacht, producten en verzorging te geven. De verzorging van natuurlijk grijs haar is anders ten opzichte van haar dat nog pigment heeft. Dit komt omdat grijs haar een stuk stugger en/of kwetsbaarder is. Wij adviseren u graag.

Wat is het verschil tussen grijs haar en niet grijs haar?

Het haar bestaat uit drie lagen. Hiervan wordt de buitenste laag de schubbenlaag genoemd. Deze schubbenlaag bestaat bij de meeste mensen uit 6 to 10 kleinere lagen. Op het moment dat haar grijs wordt, nemen deze lagen toe en bestaat de schubbenlaag vaak uit 12 tot 16 lagen. Dit zorgt ervoor dat het haar harder, stugger en pluizig wordt. Daarnaast heeft grijs haar geen pigment meer waardoor de glans afneemt en het haar een stuk kwetsbaarder wordt. Een goede verzorging voor grijs haar is dus essentieel.

Hoe vaak moet je je haar wassen met zilvershampoo?

Met grijs haar was je je haar gemiddeld één keer per week met een gewone verzorgende shampoo en één keer met een zilvershampoo. Het voordeel van deze producten is dat ze voedend zijn én een mooie koele kleur behouden zonder dat de haarkleur te koel wordt. Mocht je een extra koel kleurresultaat willen, dan kun je deze producten elke wasbeurt gebruiken.

DE KEUNE SILVER SAVIOR TECHNOLOGIE

Keune Silver Savior heeft sterke violette pigmenten die de gelige gloed en andere warme tonen neutraliseren. De provitamine B5 maakt het haar zachter en dikker, en tarweproteïnen versterken het haar.

Kleurenwiel

Tonen die dicht bij elkaar liggen, gaan harmonieus samen. Bij tegenovergestelde kleuren is dit niet het geval. Aangezien paars en violet de tegenpolen zijn van geel en oranje, neutraliseert een paarse shampoo deze kleurkarakters in licht haar en heft ze op.

Hoe verzorg je grijs haar?

Bij de verzorging van grijs haar is het belangrijk dat je producten gebruikt die het haar van binnenuit verzorgen. Ook is het aan te raden om verstevigende producten te gebruiken om grijs haar in model te houden. Grijs haar krijgt namelijk een hele eigen wil.

Shampoo, conditioner & haarmasker voor grijs haar

Wil je grijs haar verzorgen, dan is een goede basis van belang. Gebruik een juiste verzorgende shampoo en conditioner. Maak de verzorging af door één keer per week een haarmasker te gebruiken. Aanrader is de Keune Care Keratin Smooth Mask. De keratine in de producten maken het haar handelbaar, glad en sterk. Was je haar daarnaast niet te vaak. Omdat grijs haar wat droger is, heeft het de natuurlijke oliën van je hoofdhuid nodig om te glanzen. Was het haar niet met te heet water. Een temperatuur van ca. 38 graden is wenselijk.

Grijs haar dat glanst en pluisvrij is

Om wat extra glans aan te brengen in grijs haar is Keune Satin Oil zeer geschikt. De maracuja-, baobab- en monoi-oliën trekken in je haar en zorgen ervoor dat je haar heerlijk zacht aanvoelt en natuurlijke glans krijgt.

De Keune Defrizz Serum is er specifiek om het haar pluisvrij te maken. Dit serum maakt het haar glad en soepel zonder het haar te verzwaren. Een ideale verzorging voor droog grijs haar.

Een van onze favorieten is de Keune Keratin Smooth Silkening Polish. Dit product zorgt ervoor dat grijs haar sterker wordt en dat het een prachtige glans krijgt. Ook houdt het pluis en wildere haren in het gereel.

Extra stevigheid voor grijs haar

Wanneer je wat extra volume en stevigheid in je grijze haar wil dan is het aan te raden om de Keune Root Volumizer te gebruiken. Dit is een lichte spray die zorgt voor super veel volume bij de aanzet van het haar. Ook kun je Keune Soft Mousse gebruiken voor wat meer volume zonder het haar stroef te maken.