JUISTE HAARKLEUR KIEZEN

Voordat je naar de kapper gaat om je haar te laten kleuren, is het goed om eerst te bekijken welke haarkleur het beste bij je staat. Natuurlijk kunnen wij je altijd adviseren. Maar het is aan te raden om voor je afspraak al een idee te hebben.

Hoe kom je erachter welke kleurtonen het beste bij jou passen. Kleuren worden ingedeeld in warme, koude en neutrale kleuren. Wanneer je een warm type bent, staan kleuren zoals rood, oranje en geel goed. Ben je een koud type, dan staan blauw, groen en violet je beter. Wanneer je een neutraal type bent, staan eigenlijk alle kleuren goed. Aan de hand van jouw huidskleur kun je bepalen in welke categorie jij valt.

Wanneer duidelijk is wat voor type je bent, kun je kijken welke haarkleur het beste bij je past. Een aantal voorbeelden per kleurtoon:

  • Warme haartinten: strawberry blond, caramel, honey, amber
  • Koude haartinten: cool brunette, ice blond, silver blond, violet red, mushroom brown
  • Neutrale haartinten: bijna alle haartinten staan geweldig wanneer je een neutraal type bent.

Belangrijk is dat je lifestyle een rol speelt. Wanneer je je haar gaat verven, is een van de belangrijkste dingen om je te realiseren dat de verzorging van je haar achteraf van grote invloed is op het kleurbehoud.