Bescherm je haar voor schadelijke invloeden van buitenaf. Ten opzichte van een conditioner is een haarmasker een diep voedende haarbehandeling die je zelf één of twee keer per week kunt doen. Het geeft net die extra boost om je haar te laten glanzen.

Tegenwoordig adviseren bijna alle kappers en haar-professionals om een haarmasker te gebruiken. Waar is een haarmasker nu goed voor? Hoe gebruik je een haarmasker? Wat is de werking hiervan op je haar? We vertellen je hieronder graag hoe je een haarmasker moet gebruiken en waarom.

HOE WERKT EEN HAARMASKER?
Net zoals een gezichtsmasker jouw huid voedt en hydrateert, stimuleert een haarmasker op eenzelfde manier de conditie en de gezondheid van het haar.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN HAARMASKER EN EEN CONDITIONER?
Een conditioner is een dagelijkse crème en een haarmasker werkt als een diep voedende behandeling. Bij het ontwikkelen van een conditioner ligt de nadruk op de oppervlakte van het haar. Haarmaskers zijn gemaakt om het haar met sterkere formules te verzorgen. Ze zijn geconcentreerder, dikker en rijk aan actieve bestanddelen en bedoeld om in principe langer op het haar te laten zitten. Door de langere inwerktijd, kunnen de ingrediënten vaak dieper en effectiever doordringen. Het doel van een haarmasker is de haarvezels van binnenuit te herstellen en tegelijk de conditie van de buitenste schubbenlaag te beïnvloeden. De formule van een haarmasker herstelt de gezonde glans en zachtheid van het haar.

HOE VAAK MOET JE EEN HAARMASKER GEBRUIKEN?
Het advies is om één of twee keer per week een haarmasker te gebruiken. Het hangt uiteraard allemaal af van de conditie van je haar. Wanneer het haar nog steeds droog aanvoelt, kan het gebruik verhoogd worden naar drie of vier keer per week. Doe het echter niet te vaak om te voorkomen dat het haar te zwaar wordt. Observeer hoe je haar reageert op het haarmasker en pas het gebruik daarop aan om de juiste balans te vinden.

HOE GEBRUIK JE EEN HAARMASKER?
Voeg haarmaskers eenvoudig aan de wasroutine toe. Gebruik het haarmasker in plaats van de conditioner. Droog na het wassen het haar met een handdoek en verdeel het haarmasker over de lengten en punten van het haar. Breng het masker dus op handdoek droog haar aan. Laat het even inwerken en spoel het daarna grondig uit. Tip: voor het allerbeste resultaat wikkel je je haar in een warme handdoek terwijl je het in laat trekken.

WELK HAARMASKER HEB IK NODIG?
Niet alle haarmaskers zijn hetzelfde. Voor elk haartype is er een juist haarmasker en juiste frequentie van gebruik. Zo is het bij dun of krullend haar te adviseren om het niet vaker dan één keer per week of om de week te gebruiken. Daarnaast zijn er ook haarmaskers speciaal voor krullend haar die het bouncy effect van de krul behoudt en versterkt. Fijn haar heeft baat bij ingrediënten die verstevigen en versterken. Bij gekleurd haar, is het te adviseren om een haarmasker te gebruiken die kleur langer in stand behoudt. 
Is het zomer of sta je op het punt om naar een zonnige bestemming af te reizen? Dan is het aan te raden om vooraf je haar te behandelen met een haarmasker dat beschermt tegen UV-stralingen. Deze stralingen zijn een stuk schadelijker voor je haar, waardoor het haar heel droog wordt. Met de invloeden van chloor water of zout zeewater kan het ook helpen om na je vakantie een herstellend haarmasker te gebruiken. Wij geven graag advies welk haarmasker het beste bij jou past.