DE MEEST VOORKOMENDE HAARPROBLEMEN

Heb jij vaker wel dan niet een bad hair day? Dan is de kans groot dat je niet de optimale haarverzorging gebruikt voor jouw haartype. We hebben de meest voorkomende haarproblemen op een rij gezet, eventuele oorzaken en de mogelijke oplossing. Op naar geweldig haar!

Herken jij:
– Dof haar
– Droog, poreus en beschadigd haar
– Kleurvervaging
– Futloos haar
– Pluizig haar
– Ongecontroleerde krullen

 1. DOF HAAR
  Glans is een belangrijke indicator van gezond haar. Glanzend haar is de lichtreflectie van een glad en gezond haaroppervlak.
  HOE KOM IK AAN DOF HAAR?
  Dof haar is één van de meest voorkomende haarproblemen bij vrouwen. Het borstelen of stylen met een krul- of stijltang beïnvloeden de glans van je haar. Door verwering zoals zonlicht kunnen je uiteinden ook minder glanzend zijn dan de wortels.
  DIT HAARPROBLEEM OPLOSSEN
  Het geheim om van dof haar af te komen, is het gebruik van de juiste shampoo en conditioner voor jouw haartype. Shampoo zorgt namelijk voor glans doordat zij vuil en talg van het haaroppervlak verwijderen. Conditioners geven glans door het haar te hydrateren waardoor het makkelijker wordt om het haar in model te brengen. De beste manier om erachter te komen welke shampoo voor jou werkt, is door verschillende shampoos uit te proberen. Of vraag ons advies. Samen kunnen we kijken naar welk haartype je hebt, wat je kan veranderen in de haarverzorging en wasroutine en de juiste producten adviseren.
 2. DROOG, POREUS EN BESCHADIGD HAAR
  De textuur of het gevoel van beschadigd haar is anders dan dat van gezond haar. De meeste mensen hebben de neiging om de term “droog beschadigd haar” te gebruiken om de ruwe textuur te beschrijven. Experts noemen dit haarprobleem poreusheid. Poreusheid verwijst naar openingen in de schubbenlaag (buitenste laag) van het haar. Bij gezond haar is de schubbenlaag gesloten en kan het water en andere ingrediënten absorberen en vasthouden. Zo blijft het haar gehydrateerd en ziet het er gezond en glanzend uit. Haar dat poreus is, is beschadigd en daardoor niet in staat op de schubbenlaag te sluiten. Het haar is dan droog, kwetsbaar en vatbaar voor gespleten punten. 
  WAAROM HEB IK DROOG EN BESCHADIGD HAAR?
  Dit kan vier oorzaken hebben:
  – Chemische behandelingen zoals permanent, bleken en kleuren
  – Hitteprocessen zoals stijlen of föhnen
  – Mechanische processen zoals kammen en borstelen
  – Omgevingsfactoren zoals zonlicht en zout water
  Chemische behandelingen zoals permanenten en bleken, tasten de elasticiteit van het haar aan. Ze veranderen de haarstructuur van binnenuit, wat resulteert in minder elasticiteit. Ook de textuur van het haar wordt sterk aangetast door herhaalde chemische behandelingen, evenals te heet föhnen en stijlen, met blijvend beschadigde haarschubben tot gevolg. Zonlicht en zout water breken het haar af en drogen het uit, waardoor het haar zijn kracht en glans verliest. 
  DIT HAARPROBLEEM OPLOSSEN
  Gebruik producten die de oppervlakte van het haar kunnen conditioneren, statisch haar verminderen, de elasticiteit herstellen, droog haar beter laten aanvoelen, het haar handelbaarder maken en gespleten haarpunten herstellen. Je vindt deze informatie vaak op de verpakking van producten. Wanneer je je haar wilt blijven stijlen en föhnen, is het verstandig om een hittebescherming te gebruiken voordat je je haar blootstelt aan de hitte van het apparaat. Op warme dagen adviseren wij om producten te gebruiken die beschermen tegen de invloeden van zonlicht en zout water om een gezonde haarstructuur en hoofdhuid te behouden. Ervaar Keune Sun Shield olie.
 3. KLEURVERVAGING
  Een vaak voorkomend haarprobleem is vervaging van de kleur.
  WAAROM IS MIJN HAARKLEUR VERVAAGD?
  Je haarkleur kan vervagen door meerdere invloeden. Eén reden is dat je niet de juiste shampoo gebruikt om je kleur te behouden. Normale shampoos missen ingrediënten die zijn ontworpen om te voorkomen dat de pigmenten gemakkelijker worden uitgewassen. De andere reden is zonlicht – het onttrekt zowel natuurlijk als kunstmatig pigment weg uit je haar waardoor de kleur vervaagd.
  DIT HAARPROBLEEM OPLOSSEN
  Gebruik producten die beschermen tegen UV-licht en die verrijkt zijn met een kleurstabilisator om de levensduur van de haarkleur te verlengen. Deze informatie staat vaak op de verpakkingen van producten of vraag de ons om advies.
 4. FUTLOOS HAAR
  Vaak bepaalt het volume van je haar hoe je kapsel zit. Reden genoeg dus om te streven naar eindeloos veel volume! 
  HOE KOM IK AAN FUTLOOS HAAR?
  Natuurlijk gebrek aan volume kan voorkomen, vooral als de haarstructuur heel fijn is. Fijn haar is kleiner veel gevoeliger en moeilijker in model te brengen. Fijn haar is ook zwakker en verzwakt verder door natuurlijke veroudering en invloeden van buitenaf zoals wassen, föhnen en borstelen. Helaas betekent minder haar ook minder volume. Bovendien kan te veel talg ervoor zorgen dat het haar aan elkaar kleeft, wat resulteert in minder volume. 
  DIT HAARPROBLEEM OPLOSSEN
  Gebruik producten die de dikte en sterkte van het haar optimaliseren om de volumeproblemen aan te pakken. Deze informatie staat vaak op de verpakkingen van producten of vraag ons om advies. Je kan ook overwegen om een dry shampoo te gebruiken. Hierdoor wordt het haar stugger en oogt het ook volumineuzer.
 5. PLUIZIG HAAR
  Haar wordt als gezond ervaren, als het niet pluist. Haar zonder pluis voelt gladder, zachter en meer gevoed aan.
  WAAROM HEB IK PLUISHAAR?
  Bij personen met stijl haar verschijnt pluis als kleine vezels die aan het haar vastzitten. Deze kleine vezels hebben geen glans. Voor personen met krullend of golvend haar wordt pluis veroorzaakt doordat elke vezel zijn eigen vorm heeft en doet wat het wil. Hierdoor is er geen gecontroleerde krul en dit leidt tot minder krul-definitie en meer pluis. Ook gespleten haarpunten kunnen ervoor zorgen dat het haar gaat pluizen. Pluis is daarnaast vaak gerelateerd aan een hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen. Wanneer het te vochtig en warm is, kan het haar meer waterdeeltjes absorberen. De verspreiding van waterdamp in het haar veroorzaakt dan pluis.
  DIT HAARPROBLEEM OPLOSSEN
  Gebruik producten die alle soorten haar beschermen tegen vochtigheid en pluis. Vaak wordt er op verpakkingen expliciet aangegeven dat het product geschikt is voor pluizig haar of vraag ons om advies.
 6. ONGECONTROLEERDE KRULLEN
  Wie wilt er nu niet een gigantische bos met natuurlijk ogende krullen? Met zo’n bos is het alleen wel belangrijk dat de krullen onder controle zijn.
  WAAROM KRIJG IK MIJN KRULLEN NIET ONDER CONTROLE?
  Hoe het haar krult, hangt af van factoren zoals de twist van een krul, golven en knikken in het haar. Krultypes verschillen over de hele wereld, variërend van licht golvend tot extreem krullend. Mensen met golvend tot krullend haar hebben vaak last van pluizig haar. Mensen met extreem krullend haar hebben vaak problemen met de handelbaarheid. Hoe strakker de krul, hoe moeilijker het is om door het haar heen te komen. Spiraalkrullen zijn de meest compacte krultypes en hebben de meest fragiele en droge textuur.
  DIT HAARPROBLEEM OPLOSSEN
  Gebruik producten die het haar elasticiteit, veerkracht en voeding geven. Terwijl het de pluis onder controle houdt en de krullen definieert. Keune heeft een complete productlijn speciaal voor krullend haar.