Felicitatiebezoek burgemeester Koos Janssen

21 november 2023

Wij waarderen en stellen de persoonlijke felicitatie van onze burgemeester Koos Janssen zeer op prijs! Zeist heeft dan ook een prima ondernemersklimaat.

TEAM KAPSALON BLOK v.l.n.r. Eduard ● Herleen ● Aline ● Elroy ● Danique ● vooraan oma Alie

Kapsalon Blok bestaat vijftig jaar: drie generaties vieren feest met de klanten

16 november 2023 om 09:44. Bron: DE NIEUWSBODE.NL

ZEIST Op maandag 19 november 1973 begon Eddy Blok een herenkapsalon aan de Panweg 9, schuin tegenover het pand waar Kapsalon Blok sinds 2001 is gevestigd. Precies vijftig jaar geleden en dat vieren leden van de tweede en derde generatie van kappersfamilie Blok. Vanaf dinsdag 21 november tot en met eind december krijg je bij een kappersbehandeling wat lekkers bij de koffie en een cadeautje.

Moeder Alie (87) woont boven de salon en komt dagelijks buurten, net als vroeger. Zij heeft nooit als kapster gewerkt, maar verleende hand- en spandiensten. “Het hele gezin woonde boven de zaak. Er waren in die tijd geen afwasmachines, ik schonk koffie in, waste de kopjes af en maakte een praatje met de mensen. Het was een gezellige tijd.” 

FAMILIEBEDRIJF

De vier kinderen van Eddy en Alie kozen alle vier voor het kappersvak. “En dat deden ze vrijwillig,” vult mevrouw Blok aan. “Ik was zestien toen ik in de zaak kwam,” vertelt Herleen die nog steeds met hart en ziel in de kapsalon werkt. Die richtte zich niet meer uitsluitend op heren, ook dames waren welkom. “In 1978 kwam onze broer Martin erbij. Die heeft kleine salons in een aantal bejaardenhuizen in Zeist en als het nodig is, springen we bij.” Eduard en Aline kwamen in 1985 in de zaak. “Wij zijn nog samen naar school gegaan en hebben tegelijkertijd ons middenstandsdiploma behaald,” vertelt Eduard.

VOORMALIG BANKFILIAAL

Na 28 jaar verhuisde Kapsalon Blok naar de huidige locatie aan de Panweg 6 in Zeist. Daar was jarenlang een bankfiliaal gevestigd. De metalen kluisdeur in de koffieruimte voor medewerkers en een noodluik herinneren daar nog aan. “Een geweldig pand voor een salon,” zegt Eduard. ,,Lekker licht en ruim en je kunt gratis parkeren voor de deur.’’ De pinautomaat die na het vertrek van de bank nog tientallen jaren in de muur zat met de achterliggende kluisruimte zijn door de familie Blok omgetoverd tot schoonheidssalon. 

GEZELLIG EN DESKUNDIG

Inmiddels zijn ook kleinkinderen Danique en Elroy toegetreden tot de zaak en is de kleine herensalon in een halve eeuw gegroeid naar een kapsalon voor dames, heren en kinderen, met schoonheidssalon. En dat is heel gemakkelijk; je kunt verschillende behandeling onder een dak combineren. Naast de styling, het kleuren of het knippen van je haar kun je in een aparte ruimte terecht voor korte gezichts-, hand- en nagelverzorging.

Door de jaren heen is de sfeer hetzelfde gebleven: een beetje informeel, gezellig, persoonlijk, maar wel deskundig. Eduard: “We zijn niet alleen een familiebedrijf met drie generaties kappers, we hebben ook drie generaties aan klanten. Pas had ik een jongen in de zaak waartegen ik kon zeggen: ik heb jouw opa nog geknipt.”

SENIORENSERVICE

Oudere klanten kunnen een beroep doen op de haal- en brengservice. “Als mensen al vijftig jaar moeite doen om hier te komen, halen we ze toch gewoon op als het lichamelijk niet meer lukt”, lacht Eduard.

Kapsalon Blok werkt op afspraak. Je boekt je afspraak online: kapsalonblokzeist.nl of telefonisch:  030-6959446.

VACATURE

In het gezellige team van de familie Blok is ruimte voor een ‘hair expert’, een kapper of kapster. Daarnaast is er plek voor een stagiair. Meer weten? Kijk voor verdere info op deze website of bel: 030-6959446.