HOE VAAK MOET JE JE HAAR WASSEN?

De beste wasroutine is voor iedereen anders. Dit hangt namelijk af van wat voor haartype en haarkleur je hebt. Gemiddeld genomen wassen mensen hun haar twee keer per week.

GEADVISEERDE WASROUTINES VOOR JE HAAR
Gemiddeld wast men het haar dus twee keer per week. Hierbij is het gebruik van een juiste shampoo en een conditioner van belang. Een shampoo is primair bedoeld om het haar te reinigen en de conditioner voedt het haar. Daarnaast kan een haarmasker gebruikt worden voor een extra boost. We lichten een paar wasroutines voor het haar uit.

HOE VAAK MOET JE KRULLEND HAAR WASSEN?
Bij krullend haar adviseren we gemiddeld één keer per week het haar te wassen met een speciale shampoo voor krullend haar. Wij adviseren de Keune Curl Control producten. Deze producten activeren je krullen en zorgen voor mooi pluisvrij haar. Tip: laat je conditioner of haarmasker een hele nacht in je haar zitten en spoel deze ‘s ochtends pas uit. Gebruik hiervoor de hair plopping methode waarbij je een katoenen shirt om je haar knoopt. Dit geeft je krullen nog meer definitie.

HOE VAAK MOET JE JE HAAR WASSEN MET ZILVERSHAMPOO?
Met blond of grijs haar was je je haar gemiddeld één keer per week met een gewone verzorgende shampoo en één keer met een zilvershampoo. Wij adviseren de Keune Silver Savior producten. Het voordeel van deze producten is dat ze voedend zijn én een mooie koele kleur behouden zonder dat de haarkleur te koel wordt. Voor een extra koel kleurresultaat, kunnen deze producten elke wasbeurt gebruikt worden.

HOE VAAK MOET JE JE HAAR WASSEN ALS MAN?
Voor mannen geldt dezelfde frequentie als voor vrouwen. Was gemiddeld twee keer per week je haar. Ook is het voor mannen te adviseren om een shampoo en conditioner te gebruiken bij elke wasbeurt. Bij mannen is het beter om een conditioner te gebruiken die niet alleen het haar maar ook de hoofdhuid verzorgt. Keune heeft een speciale lijn voor mannen.

HOE KUN JE MINDER VAAK JE HAAR WASSEN?
Heb jij het idee dat je haar snel heel vet wordt en je dus vaker moeten wassen? Dan adviseren we je hoofdhuid te trainen om het aantal wasbeurten te verminderen. Waarom je hoofdhuid trainen? Omdat vet haar vaak komt door de talgproductie van je hoofdhuid, die je met te vaak wassen overhoop haalt. Je kunt de hoeveelheid van het wassen van je haar op meerdere manieren verminderen:
Gebruik een droogshampoo
Gebruik wat vaker een droogshampoo en spuit deze op de aanzet van je haar. De formule van de droogshampoo
bevat zeoliet dat vettigheid absorbeert en textuur toevoegt aan het haar zonder witte resten achter te laten. Zo
kun je dus een wasbeurt uitstellen.
Haar opsteken
Je kunt je haar ook de laatste dag voor je je haar wast opsteken. Dan is het minder zichtbaar dat haar vettig is.
Was het haar met lauw-warm water
Was het haar met lauw-warm water. Hiermee verminder je de stimulatie van de talgproductie en wordt het haar
ook minder snel vet.

EEN SHAMPOO EN CONDITIONER OP MAAT VOOR JOUW HAAR?
Met Keune You producten kunnen wij een gepersonaliseerde haarverzorging samenstellen, die helemaal op jouw haar gericht is. Hiervoor gebruiken wij een basisshampoo en/of -conditioner en voegen daaraan verzorgende elixirs toe. Hiermee krijg je de shampoo en conditioner die 100% afgestemd is op jouw haar.